Medarbetare

Skapar medarbetare

För att kunna se medarbetarsidan för Roughly Right och lägga till nya medarbetare måste du vara inloggad som adminanvändare. På sidan Medarbetare klickar du på plustecknet i det övre högra hörnet för att skapa en ny anställd. Ange deras namn och en giltig e-postadress och tryck på "skapa medarbetare". Detta kommer inte att skicka ett inbjudningsmail direkt, men e-postfältet måste fyllas i för att skapa medarbetaren.

Vid denna tidpunkt skapas medarbetaren och deras tid kan börja planeras. Du kan också börja konfigurera andra medarbetare profilinställningar. Guilds är grupperingar av olika roller, såsom projektledning eller design. Planerbara timmar är den procentuella tillgängligheten, baserat på det normala antalet timmar för företaget i Basics. Detta påverkar de tillgängliga timmarna på sidan Planering. Till sist är åtkomstnivån som standard till Co-worker, vilket innebär att medarbetaren endast har tillgång till planering och tid. Projektledaren har tillgång till allt utom Basics och fliken Anställd, och admin har tillgång till allt.

Vad ser olika användarroller?

Roughly Right har tre roller för dina användare. Medarbetare har tillgång till planering och tidrapportering.

Projektledare har tillgång till allt utom Basics och sidan Medarbetare. Admin har tillgång till allt.

Skärmdump av användarroller

Hur bjuder jag in en ny medarbetare?

När du har lagt till en ny anställd och konfigurerat deras profil kan du bjuda in dem att ställa in ett lösenord och logga in på Roughly Right. Klicka på medarbetaren från medarbetarlistan för att öppna dennes profil. Scrolla sedan ner till botten och tryck på knappen "Skicka inbjudan". Detta kommer att generera ett e-postmeddelande till medarbetaren med en länk för att skapa sitt lösenord och logga in på Roughly Right.

Skärmdump av medarbetare inbjudan

Hur tar jag bort medarbetare?

Längst ner på en anställds profil finns en röd knapp för att ta bort medarbetaren. Detta kan dock endast göras om den anställde inte har någon inskrivning, planerad tid eller redovisad tid. Detta för att undvika problem med oavsiktlig radering. Nyskapade medarbetare kan fortfarande tas bort med den här knappen.

Bredvid borttagningsknappen finns en "Aktiv" växel som kan stängas av om en anställd inte längre skulle visa sig som aktiv och planbar. Om en anställd absolut behöver tas bort från systemet, vänligen kontakta oss på help@roughlyright.com.

Skärmdump av inaktiv medarbetare

Hur ändrar jag arbete per månad?

Inskrivningen styr hur många timmar per vecka en anställd är tillgänglig för. Den anges som en procentandel av de företagsomfattande timmarna per dag som anges i Basics. För ett företag med en 8-timmarsdag motsvarar alltså 75 % inskrivning 6 timmar per dag.

Registreringssidan är en tabell med en rad för varje medarbetare och en kolumn för varje månad inom de filtrerade månaderna, i det övre högra hörnet. Direkt till vänster om medarbetarens namn finns även en kolumn för "Ändra alla". Om du anger en procentsats här ändras alla månader på en gång.

Dessutom har medarbetare en extra rad för varje grupp de läggs till. Detta gör att du kan dela deras tillgänglighet mellan olika grupper.

De nedersta raderna är för beräkning av lönekostnader. Den beräknade personalkostnaden baseras på inskrivningen för varje anställd, arbetsdagarna i månaden och personalkostnaden i Basics. Faktisk personalkostnad kan anges i slutet av månaden när du vet den exakta siffran.

Skärmdump av medarbetare arbete per månad

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse när du besöker vår webbplats. Läs mer om cookies och om hur du kan tacka nej.